sebastian7905, Ptoleq, to nie tylko czerwone, to złodziejstwo w biały dzień, czekają jak tylko jakieś tam przepisiki pozwolą im to uruchomić i będzie pomiar odcinkowy na wszystkich głównych arteriach 3 miasta, pełna inwigilacja i mandat za mandatem będzie się sypał, a głupi naród będzie im płacił, dla mnie to żenada totalna, jakby mało mieli z tych mandatów, polacy i tak dużo wolniej jeżdzą, a to nie pomoże, a zamuli jeszcze bardziej ruch, bo każdy będzie się bał mandat dostać i będzie wlókł się 40 km/h:
Poznań - płw. Helski
Zwiń
X
-
sew1981, wiem o tym ,ale co można zrobić?Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sonic, gdybyś jednak chciał mieć święty spokój i mieszkać jakieś 20km od półwyspu w Karwieńskich Błotach (autem do Karwii jakieś 4-5km, po plaży pewnie ze 2-3km), to mogę polecić Ci miejsce w Karwieńskich Błotach: http://www.domekols.wczasowicz.pl/
Byłem tam 2 tygodnie temu, 3 lata wcześniej w drugiej połówce bliźniaka (domek "U Irenki") i wiem, że możesz się tam spodziewać dobrych warunków. Ale to jedynie wtedy, gdy wolisz ciszę, spokój i dużo miejsca na plaży, a nie korki, spaliny i plaże zatłoczone przez rozwydrzonych nastolatków... Autem (na darmowy(!!!)) parking podjeżdżasz pod samą wydmę na plaży, na plaży cisza i masa miejsca.
Ja w każdym razie za żadne skarby nie chciałbym mieszkać na półwyspie w sezonie letnim...
Komentarz
-
-
Chyba że Białogóra ? dużo spokojniej ,ale też ciekawie jest gdzie zjeść ,gdzie się zabawić wieczorem ,jest spokojnie ,dobry dojazd ,tylko do plaży jakieś 1,5 - 2 km ,ale jeżdżą bryczki i riksze ,my z rodziną ,ze znajomymi (również z OCP ) chodziliśmy często na pieszo . A jak nie to jest jeszcze np. Lubiatowo tam to już zupełny spokój .Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
w sezonie to cięzko znaleść ogólnie spokój. od samej Karwi po Hel jest multum. mozna zrobic tak jak Agamek12, radzi ze wynając coś 2-3 km dalej i dojeżdzac sobie, lub ewentualnie szukac mniejszego zła w tych miejscach nad samym brzegiem. według mnie w miare spokojnie to chłapowo a na samym półwyspie tu kuźnica, ew jastarnia ma dobre noclegi ale juz więcej ludzi i głośniej. polecam sobie zabrac ze soba rowery lub wypożyczyć i sobie zrobic wycieczke po półwyspie bo jest ścieżka rowerowa i wtedy w korku się nie stoi :POII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Dziękuję bardzo za wszelkie sugestie dotyczące noclegu.
Chciałem sobie zobaczyć na googlemaps ile czasu policzy na przejazd z Władysławowa do Helu, ale wyskoczył komunikat
"Nie udało się wytyczyć trasy pomiędzy Władysławowo a Hel."
Ciekawe dlaczego - może teraz przejazd nie jest możliwy ?
Ile czasu w sezonie trzeba liczyć na przekulanie się z Wład. do Helu ( powiedzmy w godzinach ok. 7 rano).
Co do ścieżki rowerowej to gdzie się dokładnie zaczyna ? Bo na Street View np. na odcinku Chałupy - Kuźnica jej nie widać -> po obu stronach drogi tylko krzaki ( no chyba, że w lesie przebiega akurat tam).
Jeżeli ta ścieżka jest na całym odcinku od Władka na Hel czyli ok.37 km to chyba jest to najdłuższa w Polsce ścieżka w jednym kawałku.
Komentarz
-
-
To jest 35km do przejechania. Wiec raz jest to 30minut na luzie, a raz jest to 2,5godziny. Rano w tygodniu nie ma problemu, w weekend o 7 moze byc dobrze, ale nie ma reguly. Ale jak pisalismy wczesniej, trwa remont, ktorego konca nie widac, wiec swiatla na mijanke w Jastarni moga zablokowac podroz na kilka lub kilkanascie minut.
Sciezka leci lasem, czesc potem chodnikami miasta. Generalnie wiele osob tam jezdzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTo jest 35km do przejechania. Wiec raz jest to 30minut na luzie, a raz jest to 2,5godziny. Rano w tygodniu nie ma problemu, w weekend o 7 moze byc dobrze, ale nie ma reguly. Ale jak pisalismy wczesniej, trwa remont, ktorego konca nie widac, wiec swiatla na mijanke w Jastarni moga zablokowac podroz na kilka lub kilkanascie minut.
Zamieszczone przez Agamek12sonic, ja już kiedyś wracałem (cofałem się) sprzed Władysławowa, jak ~9.00 korek przed rondem miał ze 3-4km...
Tutaj znalazłem fajny filmik pokazujący ta droge rowerową
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Szkoda tylko, że jest zrobiona z kostki, bo po przejechaniu tych wspomnianych 35 km pewnie się ma dość "trzęsiawki". A przecież w jedną stronę spokojnie można przejechać w dwie godzinki ; pozwiedzać Hel + obiadek i powrót. Więc fajna wyprawa na cały dzień bez korków.
Zrobił ktoś z Was może sobie takową wycieczkę ? Czy te 2 godziny nie za mało na drogę w jedna stronę? Na tym filmiku widać, że jest pusto, ale filmik wstawiony jest 6 sierpnia, więc po szczycie lipcowym.
Komentarz
-
-
sonic, droga rowerowa jest od władka po sam hel. Spokojnie można sobie wypadzik zrobić. A jak dużo jeździsz na rowerku to np. można nawet tak zrobić w jeden dzień - wsiadasz do pociągu na gdynie. wysiadasz w gdyni centrum - objeżdzasz sobie gdynię rowerkiem - nad morzem - dojeżdzasz np do sopotu, spowrotem wracasz , wsiadasz na prom do jastarnii i z jastarni wracasz sobie półwyspem do np chłapowa (też polecam noclegi na zachód od władka w bocznych miejscowościach - tam spokojniej) :wink:
[ Dodano: Czw 12 Cze, 14 16:03 ]
ja jechałem z jastarni do gdyni przez puck rowerem swego czasu. na półwyspie na tej ścieżce lubi wiać wiatr (mimo ,że biegnie ona od strony zatoki), w jedną stronę będziesz miał lekko , w drugą ciężej. Możesz zawsze dojechać do np. Juraty, a nie do samego Helu. 2h spokojnie starczą na dojazd bo to raptem 30 parę kilosów. Zależy jak jeździsz i czy z dzieciakiem jakimś chcesz jechać - to podstawa czasowa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981droga rowerowa jest od władka po sam hel.
Ja jeździłem podobną trasą ( też nadmorską) w okolicach Kołobrzegu. Na zachód 12 km do Dźwirzyna i na wschód też 12 km do Ustronia Morskiego. Droga biegnie wzdłuż morza -> też polecam. Są tam też dłuższe trasy, ale nie jechałem jeszcze i nie wiem jaka jest nawierzchnia.
Podałem to tak na marginesie jazdy rowerem :wink: którą to bardzo lubię.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftW polowie maja bylo pusto praktycznie
Tak czy inaczej te daty które podałeś posłużą mi w przyszłym roku do zaplanowania wyjazdu na rowerek poza sezonem. Thx.
Komentarz
-
-
Nie, to nie zmyla
Ja tam jezdze od 11 lat, wiec cos juz tam poznalem i mowie z wlasnego doswiadczenia i pobytow w roznych terminach. Do tego zona ma tam rodzine, wiec wiele informacji mam z pierwszej reki
A jedzie sie juz coraz przyjemniej i z roku na rok coraz drozej :lol: Na pelnym luzie od drzwi do drzwi mam zazwyczaj srednia predkosc w okolicach 100, a jak jade z boxem, albo rowerami to staram sie 120 nie przekraczac.
Komentarz
-
-
Teraz ~7h jechalem z postojem, tak jezdze noca, ale jak zaznaczylem z predkosciami nie wiekszymi niz 120-130km/h.
Jak dla mnie to ja od domu w odleglosci 2km mam ekspresowke, potem DK 91 i az do Lodzi po niej. Przejazd przez Lodz do Strykowa to jakies 15-25minut. A potem to juz A i S az do Gdynia. Nastepnie w zaleznosci od pory dnia, albo normalnie na Rede, Puck, Wladek, Hel albo Gdynia-Kosakowo-Puck-Wladek-Hel. Taka trasa zdecydowanie ulatwia przejazd odcinka Gdynia-Puck w godzinach szczytu nawet w sezonie.
Jak nie bylo jeszcze A1 to jezdzilem 9-10godzin. Rekordowo jechalem 17godzin :szeroki_usmiech
Hel-Wladek 1,5 godziny tez jezdzilem.
Jak to opowiadaja mi nad morzem za Gierka w 24 godziny objezdzali tam i spowrotem a autostrad nie bylo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftLodz do Strykowa to jakies 15-25minut
Zamieszczone przez Maicroftw zaleznosci od pory dnia, albo normalnie na Rede, Puck, Wladek, Hel albo Gdynia-Kosakowo-Puck-Wladek-HelOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
No a gdyby ktoś chciał pojechać z Bielska-Białej w nocy do Władysławowa "starą" trasą, tzn. "Gierkówką" i potem "siódemką" (tzn. przez Warszawę, Ostródę, obwodnicę Trójmiasta, itp., to jest w stanie tą trasę zrobić jadąc spokojnie w jakieś max 8h, ale z jednym krótkim postojem (BB-Katowice max ~1h (Maicroft, popraw jeśli się mylę - bo sam tam nie jeżdżę), Katowice-Warszawa ~2 3/4h, Warszawa-Władysławowo ~3 3/4h)... I co najważniejsze: póki co za darmo
Komentarz
-
-
Na luzie spod drzwi do Podwarpia na swiatla jezdze godzine. Do wawy 3,5-4h bez gonienia w okolice lotniska a mozna leciec na dk50 i objechac stolice lewa strona i dalej na 7ke jak jedziemy nad morze. Jak zacznie sie przebudowa dk91 na odcinku Czestochowa-Piotrkow to nawet noca bedzie ciezko tak jak bylo przy budowie S8 Piotrkow-Waw. Obecnie trwa przebudowa od Janek do tego miejsca gdzie skonczyla sie pierwsza przebudowa chyba wesel Wolica to sie nazywa.
Komentarz
-
Komentarz